En vacker miljö sägs göra människor mer inspirerade – och väcka arbetslusten. På Cecil Coworking har man tagit fasta på detta med hjälp av konstrådgivaren och kuratorn Jonas Kleerup.
Läs mer
Konstsamlingen hos Cecil är ett tvärsnitt av dagens samtidskonst. Det är konstverk som kommer från de mest intressanta konstnärerna, gallerierna och aktörerna just nu. Det är konst som har en internationell kvalité och speglar den typen av konst som visas upp på konstmässor och konsthallar runt om i världen.
Tre kriterier har använts som konceptuell grund för valet av konsten; Samtid möter tradition, Innovation och Lokal kontext.
David Shrigley har en bitterljuv filosofi över vår samtid som visulaiseras i den klassiska tekniken etsning. Clara Gessang-Gottowts målar i en traditionell teknik men med en avskalad stil och färgval. Ett annat exempel är Alfred Boman som visar på ett fysiskt, abstrakt och nästan andligt måleri.
Konstverk av David Shrigley.
Ordet “Innovation” lyser klart över Katarina Löfström konst. Här har hon har fångat filmmediets rörlighet på ett tunt lager över cirkulära träskivor (som i formen påminner om de klassiska filmrullarna). Bland konstverken som hänger i Cecils korridorer finns även Jonas Lund vars verk består av ett förenklat artificiellt neuronnät (självlärande algoritmer) som har tränats upp mot tavlor av den abstrakta mästaren Mark Rothko för att skapa egna konstverk.
Konstverk av Katarina Löfström.
Det tredje kriteriet “Lokal kontext” pekar mot lokala gallerier i Stockholmsområdet, konst som installerats på allmänna platser i omgivningen men även mot Bibliotekstan och dess fokus på mode och några av de samarbeten som skett mellan modemärken och konstnärer.
Hos Cecil är Arvida Byström representerad och ett bra exempel på någon som fluktuerar på ett professionellt sätt mellan konst och modevärlden. Verk som också återfinns i lokalerna är pastellfärgade scener med en moderiktig klang av Charlie Roberts.
Konstverk av Arvida Byström.