CECIL & Art

Ett sätt att se på konst är som något som finns runtomkring oss. Den har ingen direkt funktion, men den kan få oss att tänka lite annorlunda, se saker på ett annat sätt, reflektera, eller bara påminna oss om någonting. Men den påverkar. Den får oss att tänka.

Bra konst
väcker kreativiteten

En vacker miljö sägs göra människor mer inspirerade – och väcka arbetslusten. På Cecil Coworking har man tagit fasta på detta med hjälp av konstrådgivaren och kuratorn Jonas Kleerup.

 

Läs mer

Konsten på Cecil Coworking

Konstsamlingen hos Cecil är ett tvärsnitt av dagens samtidskonst. Det är konstverk som kommer från de mest intressanta konstnärerna, gallerierna och aktörerna just nu. Det är konst som har en internationell kvalité och speglar den typen av konst som visas upp på konstmässor och konsthallar runt om i världen.

Tre kriterier har använts som konceptuell grund för valet av konsten; Samtid möter tradition, Innovation och Lokal kontext.

Samtid möter tradition

David Shrigley har en bitterljuv filosofi över vår samtid som visulaiseras i den klassiska tekniken etsning. Clara Gessang-Gottowts målar i en traditionell teknik men med en avskalad stil och färgval. Ett annat exempel är Alfred Boman som visar på ett fysiskt, abstrakt och nästan andligt måleri.

Konstverk av David Shrigley.

Innovation

Ordet “Innovation” lyser klart över Katarina Löfström konst. Här har hon har fångat filmmediets rörlighet på ett tunt lager över cirkulära träskivor (som i formen påminner om de klassiska filmrullarna). Bland konstverken som hänger i Cecils korridorer finns även Jonas Lund vars verk består av ett förenklat artificiellt neuronnät (självlärande algoritmer) som har tränats upp mot tavlor av den abstrakta mästaren Mark Rothko för att skapa egna konstverk.

Konstverk av Katarina Löfström.

Lokal kontext

Det tredje kriteriet “Lokal kontext” pekar mot lokala gallerier i Stockholmsområdet, konst som installerats på allmänna platser i omgivningen men även mot Bibliotekstan och dess fokus på mode och några av de samarbeten som skett mellan modemärken och konstnärer.

Hos Cecil är Arvida Byström representerad och ett bra exempel på någon som fluktuerar på ett professionellt sätt mellan konst och modevärlden. Verk som också återfinns i lokalerna är  pastellfärgade scener med en moderiktig klang av Charlie Roberts.

Konstverk av Arvida Byström.