2024-04-17

”Detaljerna driver framgång"

Team- och ledarskapscoachen Tina Pascotto hittade till Cecil Coworking för två år sedan. Hon var på besök för att delta i ett möte, men valde snart att även flytta hit sina egna möten med bolaget Grow Stronger, som erbjuder ledarskapsträning, grupputveckling och föreläsningar.
– Med Grow Stronger vill jag bidra med att skapa rätt förutsättningar för chefer och anställda att växa och prestera, både som individer och som grupper och organisationer, säger Tina Pascotto.

Hur skapar man de förutsättningarna?  
– Coaching handlar mycket om att skapa förutsättningar för nya insikter och motivation. Zooma ut för att kunna zooma in, se den stora målbilden för att sedan bryta ner det till små handlingar. Men även vikten av att följa dessa ansträngningar och lärdomar. För det är inte alla gånger vi vinner guldmedalj med en gång, om vi vill skapa förutsättningar för motivation så behöver vi även värdesätta arbetet som görs på vägen mot målet.

Hon fortsätter:
– Ledarskap handlar om att influera andra människor genom sina egna beteenden. Medvetenheten om detaljernas betydelse och insikten om att de kan ha en betydande påverkan på individer, grupper och slutresultatet är avgörande verktyg för effektivt ledarskap.

Tina Pascotto grundade Grow Stronger 2017 och har flera års erfarenhet från ledande befattningar inom retailbranschen bakom sig, bland annat på sängvaruhuset Sova, Gant och Vagabond. Som 15-åring blev hon även medlem i ryttarlandslaget och har representerat Sverige i både VM och EM i ridsportsgrenen voltige, där hon även vunnit åtta SM-guld.
– Det var där jag först upptäckte vad ett välfungerande team kan åstadkomma, vilken enorm kraft det finns i människor och i samarbetet.

Som ett exempel på detaljer nämner Tina Pascotto teamet bakom Cecil Coworking.
– När jag kliver in genom dörrarna på Cecil välkomnas jag alltid av ’Hej Tina!’ Den lilla detaljen är bland det bästa jag vet, det får mig att känna mig sedd. Det, i kombination med en ständig närvaro och hjälpsamhet, gör att servicen på Cecil håller världsklass.

Sedan det första besöket på Norrlandsgatan 10 har det utvecklats till ett samarbete mellan Grow Stronger och Cecil Coworking, där Tina Pascotto har kunnat erbjuda ledarskapsträning och föreläsningar exklusivt för Cecil Coworkings medlemmar. Bland annat har hon samarbetat med den legendariske företagsledaren Jan Carlzon, i ett samtal om ledarskap, förändringsarbete och värdet av att se människan.
– I det fallet skedde samtalet i mindre grupp, där deltagarna fick vara med och forma föreläsningen. Ett exklusivt format som varit väldigt uppskattat!

Den 8 maj håller Grow Stronger sin nästa föreläsning för Cecils medlemmar, en frukostföreläsning på temat ”Ledarskap som driver framgång”.