2024-05-13

Konstvecka på Cecil

När det är dags för Stockholm Art Week, som inkluderar Nordens ledande mässa för samtidskonst Market Art Fair samt vernissage hos flera museer, gallerier och konsthallar runt om i stan, är Cecil Coworking är inget undantag. Ett tiotal verk av den svenska konstnären Astrid Kajsa Nylander ställs ut på vår coworking, däribland två helt nya grafiska blad.

– Utställningen, som sker i samarbete med galleri Belenius, är en sluten utställning som Cecils medlemmar blir de första att ta del av, säger Jonas Kleerup, Sales Director och Head of Development på galleri Belenius.

Jonas Kleerup ligger även bakom konsten på Cecil Coworking.

– Konst fungerar som ett extra fönster på kontoret. Bra konst väcker kreativiteten och gör att man kan se saker ur ett nytt perspektiv, säger Jonas Kleerup och fortsätter:
– När vi först valde ut konsten till Cecil jobbade vi mycket med lokala konstnärer, utställningen med Astrid Kajsa Nylander fungerar som en förlängning av det.

Den Göteborgsfödda Astrid Kajsa Nylander är utbildad i Hamburg och bor och arbetar i dag i Stockholm. 2020 visades hennes verk i New York och 2022 hölls en separatutställning på Belenius i Stockholm. Astrid Kajsa Nylander är även representerad i Moderna Museets samling i Stockholm med verk från hennes pågående serie "minijobs", som fungerar som enskilda idéer som tillsammans formar ett större verk där nostalgi, mörk humor och livfulla färger möts. I denna serie ingår även de grafiska bladen som nu visas på Cecil Coworking.

För den som vill veta mer om konstnären, och resterande verk på Cecil Coworking, anordnas flera aktiviteter på Norrlandsgatan 10 fram till sommaren.