2024-05-30

Klubben som väcker läslust

– Det var kärlek vid första ögonkastet!

För drygt två år sedan flyttade den österrikiska glasögontillverkaren Silhouttes Norden-del in på Cecil Coworking och Sarah Angell är frikostig med hyllningarna.

– Cecil har en boutiquehotell-känsla som passar vårt varumärke perfekt. Alla som jag tar hit kommenterar hur fint det är. Personalen förtjänar också en stor applåd, de är så hjälpsamma och positiva, säger Sarah Angell, som är marknadschef för Silhoutte Nordic.
 
Sedan i höstas driver Sarah Angell även Cecil Coworkings bokklubb. Varannan månad bjuds medlemmar in till boksamtal och då finns även författaren på plats.
– Det är kul att man får vara så kreativ på Cecil och dra i gång ett sådant här projekt.

Alex Schulman var först ut att gästa bokklubben och sedan dess har man haft besök av alla från Niklas Strömstedt till Benjamin Falk. Nu är planeringen inför nästa bokklubb i full gång, då kommer Astrid Billengren och berättar om sin debutroman En av oss kommer dö ung.

– Jag är väldigt nyfiken på Astrids roman. Hon var tidigare nyhetschef på Aftonbladet, men att ta sig an en roman är något helt annorlunda än att arbeta som journalist. Hon har skrivit en ganska dyster historia om två tjejer, som ska bli jättespännande att läsa.

Cecils bokklubb håller till i Ljusgården och gör plats för 16 gäster. Under samtalet bjuds det på bubbel och snacks.

– Vi har ganska få platser för att det ska kännas intimt och tryggt – och platserna har alltid blivit fyllda. Eventen känns påkostade och så är det förstås kul att höra om boken från författaren själv. Även författarna som gästat har varit väldigt positiva.

Sarah Angell har flera drömnamn som hon hoppas vill gästa bokklubben framöver.

– Det vore så coolt om Camilla Läckberg skulle komma, hon är ju drottningen av deckare! Och det hade varit intressant att höra Jens Lapidus berätta om hur han bygger sina karaktärer. Men det är också roligt att lyfta fram mindre välkända författare. När Benjamin Falk berättade om sin senaste deckare Mannen med nio liv – mordet på en rockikon var engagemanget från publiken stort och vi fick bra feedback efteråt.

Vid sidan av att läsa böcker och anordna bokklubbar har Sarah Angell stenkoll på säsongens glasögontrender.

– Nu när vi går mot ljusare tider är det färgstarka glasögon som gäller. Pasteller och neonfärger blir alltid populära till våren och sommaren. Men även tonade glas i olika nyanser – bågar i metall eller guld med rosatonade glas exempelvis. Sen ser vi fortfarande mycket stora glasögon och så här års vågar många välja lättare bågar, antingen av tunnare metall eller helt ramlösa. När det kommer till solglasögon ser vi allt från den klassiska pilotbågen i olika varianter till 00-talsosande rektangulära modeller. Jag tror också på ’quiet luxury’, man vill inte ha bågar med stora loggor utan en mer sober design, avslutar Sarah Angell.

Sarah Angells tre boktips i vår:  

  • Colleen Hoover har länge varit stor i USA och ligger bland annat bakom bland Det slutar med oss. Nu har även svenska läsare fått upp ögonen för henne. Romanen Verity kom ut förra året och går inte att lägga ifrån sig.
  • Min lyckliga plats av Emily Henry. Lättläst feelgood-roman som är perfekt inför semestern.
  • Nilla Kjellsdotter är i ropet och har precis släppt deckaren Tills natten är slut. Den ska jag läsa härnäst och tror även den kommer att bli en snackis. Klassiska krimromaner går alltid hem!