2024-09-23

”Jag föll direkt för Cecil”

När det svenska konsultbolaget Selma Legal, som erbjuder affärsjuridisk rådgivning inom M&A och Corporate Legal, och systerbolaget Eida Systems, med fokus på mjukvarulösningar inom affärsjuridik, startade i våras föll valet av kontorsplats snabbt på Cecil Coworking.

– Jag hade hört gott om Cecil sedan tidigare och bokade en visning. De trevliga lokalerna och det fina bemötandet visade sig leva upp till alla förhoppningar och jag föll direkt, berättar Joel Sandin Persson, vd för Selma och Eida.

– Dessutom erbjuder Cecil en ’plug and play’-lösning som passade oss som nystartat bolag. Här finns allt förberett och vi kunde flytta in och starta upp vår verksamhet direkt.

Joel Sandin Persson har en bakgrund som advokat med gedigen erfarenhet av affärsjuridik. Han har tidigare jobbat som bolagsjurist på ett investmentbolag och haft roller på stora advokatbyråer i Stockholm.

– Vi som grundat Selma och Eida har sett affärsjuridiken från olika perspektiv, vilket har lagt grunden för vår affärsidé, berättar han. Vi såg vad som fungerade i branschen och vad som kunde effektiviseras. Det är en stor marknad och företagens behov är väldigt dynamiska.

Tillsammans med affärspartnern Christoffer Mansfield, som har en bakgrund som systemutvecklare på bland annat Goldman Sachs och Kambi, och fyra andra personer, startade verksamheterna i april i år.

Affärsidén går ut på att genom en kombination av tjänster och produkter erbjuda rådgivning och verksamhetsstöd som utgår ifrån kundens behov. 

På Selma arbetar man för att erbjuda fler samarbetsformer och attraktivare prissättning när det gäller affärsjuridisk rådgivning. Eida, som utgår ifrån samma synsätt, tar vid när det kommer till mer standardiserade arbetsmoment och erbjuder verktyg för kunden att i högre utsträckning själv överblicka och hantera olika arbetsmoment.

Sedan man flyttade in på Cecil Coworking i våras har teamet hunnit växa från två till tre anställda.

– En av anledningarna till att vi valde Cecil är flexibiliteten. Som nystartat bolag behöver vi kunna rekrytera snabbt, och Cecil underlättar det arbetet genom att erbjuda större kontorsrum i takt med att vi växer, säger Joel Sandin Persson och fortsätter:

– Dessutom är det en lyx att kunna erbjuda våra medarbetare en kontorsmiljö av den här standarden trots att vi är så pass nystartade.