2024-06-17

”Här startar och avslutar vi dagen med ett leende”

För att hålla en hög servicenivå är personalen en viktig faktor. Det är bland annat Taher och Odkto möter dagligen medlemmarna och gästerna på Cecil Coworking.

– Det här är den trevligaste arbetsplatsen jag har jobbat på, säger Taher med ett stort leende och Odkto fyller i:

– Inklusive medlemmarna har jag drygt 300 kollegor som alla möter mig med ett leende varje dag. När jag är hemma och vabbar mina barn kan jag längta hit, haha.

Hemligheten bakom den trivsamma arbetsmiljön på Cecil Coworking handlar om teamets gemensamma fokus på personligt bemötande, menar de.

– Det är en väldigt social arbetsplats, säger Taher. Speciellt på morgonen när medlemmarna kommer in. Jag känner nästan alla vid namn och brukar skoja en del med dem. För mig är det viktigt att de ska starta och avsluta dagen med ett leende.

Taher, servitör på Cecil Coworking, inleder sina arbetsdagar tillsammans med kocken Pelle. Vid klockan sju på morgonen börjar förberedelserna inför frukosten och därefter är det dags för lunchservering.

– Flest gäster har vi när vi serverar den populära wallenbergaren, som föddes på restaurang Cecil på 1930-talet. På torsdagar bjuder vi dessutom alla lunchgäster på efterrätt, något som uppskattas mycket.

Taher, som själv har ett stort matintresse, menar att kökets fokus på högkvalitativa råvaror är en av anledningarna till att luncherna på Cecil Coworking är så uppskattade.

– Vi har en medlem som älskar caesarsallad och har ätit hundratals caesarsallader runt om i världen, men han anser att Cecil har den absolut godaste. Det är väldigt kul!

Som värdinna på Cecil Coworking jobbar Odkto nära Taher och Pelle. Och ingen dag är den andra lik, något hon trivs med.

– Jag gillar variationen. Att hoppa in där jag behövs. Det kan handla om att ordna fint i kontor och gemensamma utrymmen, men också vara behjälplig i Bistron, berättar hon.

– Där har jag lärt mig mycket från Pelle som hur man tvättar olika råvaror på bästa sätt och hur man bär tallrikar i restaurangen. Han har även delat med sig av sina bästa disk- och städknep.

Odkto, som är född och uppvuxen i Mongoliet, har lång erfarenhet av serviceyrket. På Cecil Coworking har hon jobbat i snart ett år.

– Det här är min bästa arbetsplats hittills, avslutar hon.