2024-10-21

Fem festliga aw-ställen

Franska cocktails
Pas d’Art, Biblioteksgatan 6

Pas d’Art är den färgstarka och livfulla krogen i Bibliotekstan. Här är det inbjudande stämning med aw alla dagar i veckan och dj:s som spelar. Slå dig ner på en mönstrad stol i den pampiga baren omgiven av vackra väggmålningar. Barkonceptet beskrivs som en förlängning av den fransk-skandinaviska känsla som även genomsyrar Pas d’Arts dryckesmeny. Missa inte drinken ”La Vie en rosé”, uppkallad efter den franska sångerskan Edith Piafs signaturlåt, med smak av gin och rosor. Eller varför inte spritsiga ”Chanel 75” innehållande calvados, äpple, lime och bubbel.

Klassisk känsla
Prinsen, Mäster Samuelsgatan 4

På den klassiska sekelskiftsrestaurangen Prinsen har man samlats sedan 1897. Med rustika träpaneler och högt i tak är stämningen här både mysig och traditionell. På uteserveringen lyser värmelamporna upp när kylan kommer krypande. Ett perfekt ställe för att ta ett glas efter jobbet och spana på förbipasserande folk. Låt den kunniga personalen på plats, som alltid innefattar en sommelier, guida till rätt val av dryck.  

Afterwork på italienskt vis
Eataly, Biblioteksgatan 6

Den italienska versionen av afterwork stavas aperitivo ­– traditionen då man möts upp efter jobbet för att umgås över något gott att dricka ihop med enklare tilltugg. På Eataly för man traditionen vidare med uppfriskande drinkar och välsmakande småplock, varje måndag till fredag mellan klockan 16.00 och 19.00. Välj mellan två erbjudanden; ett val av dryck ihop med antingen romersk pizzaslice eller bricka med ostar och charkuterier. Här behövs ingen förbokning, det är bara att glida in.

Torgets mittpunkt
Vau de Ville, Norrmalmstorg 6

På franskinspirerade Vau de Ville mitt på Norrmalmstorg är det garanterad feststämning. I den glasklädda restaurangen bjuds det på härlig atmosfär och en gedigen vin- och drinklista, inspirerad av Norrmalmstorgsdramat. Ta med kollegorna eller kompisgänget och smaka på cocktails som ”Gisslan”, ”Syndromet” och ”Banken”. Alternativt ta plats på den stora inglasade uteserveringen under de kallare månaderna.

Självklart är du även välkommen att ta en after work i baren hos oss på Cecil.