2023-05-12

Vårsmaker på Cecil

Våren har kommit till Cecil Coworking och på lunchmenyn hittar vi alla säsongens härliga primörer – från sparris till majrovor och färskpotatis.
­– Den ständigt föränderliga menyn på Cecil styrs av råvaror i säsong. Just nu är det hög tid för späda grönsaker och söta bär. Under våren kommer våra gäster bland annat kunna njuta av mogna krusbär till frukostens croissanter och söt rabarberkompott till lunchens dessert, berättar Pelle Eriksson, kock på Cecil.

Pelle Eriksson har arbetat som kock i över 30 år och har tidigare varit verksam på bland annat Gripsholms värdshus och Hotel Reisen. Tanken bakom restaurangen på Cecil Coworking är att bjuda på en mix av nytänkande och klassiska rätter med grönsaker i fokus, där hållbarhetstänket genomsyrar verksamheten.
– Vi försöker alltid göra medvetna val och ha miljötänket i fokus. Hållbarheten ligger i detaljerna. Exempelvis får vi alla leveranser på en och samma vagn en gång om dagen för att minska antalet transporter. Vi försöker använda oss av lokala råvaror så mycket det går och köper i första hand in fågel och kött från Sverige.

Har du någon favorit på vårens meny?
– Sparris, framför allt den vita tyska sparrisen. Den försöker jag peta in lite här och där på menyn. När jag var yngre arbetade jag på olika sparrisfestivaler tillsammans med kocken Norbert Lang, så det är en grönsak som jag brinner lite extra för.