2022-12-08

”Våra teer andas hållbarhet på riktigt”

Cecils tedrickande medlemmar är väl omhändertagna. I lokalerna erbjuds nämligen Tekompaniets premiumte Life by Follis. Teerna är ekologiska, hållbara och rättvisemärkta, producerade på världens första fairtrade-certifierade teplantage i södra Indien.

– Eftersom plantaget ligger i bergen är det så kallade höglandsteer. Vi åker dit några gånger per år för att träffa dem som jobbar där och har bland annat köpt in lättviktskorgar till teplockarna för att de ska få en bättre arbetsmiljö, säger Håkan Kjellström, Tekompaniets vd och grundare.

Life by Follis produceras enligt den metod som kallas ortodox, där bladen mals i stället för att hackas sönder, vilket gör att bladen öppnas upp och arom och smak kommer ut på ett bättre sätt vid bryggning.

– Vi har väldigt noga valt ut plantaget vi jobbar med. Allt som rör våra teer ska andas hållbarhet på riktigt och ha en etisk aspekt. Vi har koll på hur det packas, var det kommer ifrån och hur människorna som producerar det mår. Och med Life by Follis kan jag verkligen säga att vi har gått hela vägen när det kommer till miljöaspekten. Vi använder miljöcertifierat papper till själva förpackningen och certifierad ekologisk bomull i tråden.

Life by Follis erbjuder 20 spännande smaker i sitt sortiment. Allt från gröna teer med smak av kokos och ananas till rooibos med granatäpple och svart te med apelsin och rosmarin.

Vilka är Life by Follis mest populära smaker?

– De klassiska, som Earl Grey och English Breakfast. Det låter kanske lite tråkigt, men det är det de flesta gillar. Sen har vi också ett örtte som många tycker om, med citron och ingefära. Och ytterligare ett örtte, med lakrits och kryddor som är populärt.

På Cecil är rabarber vanilj det mest uppskattade te smaken!