2022-03-03

”Vi har gjort om padelbanorna från grunden”

I mars öppnar NK Padel & Social by Ascaro upp för säsongen – och även i år finns två stående tider i veckan för Cecils medlemmar. Nu väntar dessutom ännu bättre banor på taket. 

I linje med vårt motto ’padel on another level’ står vi aldrig stilla. Varken på padelbanan eller i utvecklingen av NK Padel & Social by Ascaro. Allt har putsats till men den största förbättringen inför årets säsong är att vi gjort om banorna från grunden. Välkomna till nya solida banor!, säger stilexperten och Cecil-medlemmen Oscar Arrsjö, som grundat NK Padel & Social by Ascaro.  

Har man tidigare inte spelat kan våren vara ett bra tillfälle för Cecil-medlemmar att komma i gång.  

– Använd möjligheten att spela hos oss genom Cecil. Eftersom vi finns mitt i stan är det smidigt och nära till kontoret. Den bästa träningen är som bekant den som blir av. Ett tips är också att ta hjälp av vår meriterade huvudtränare för att lära sig grunderna. Bokar man några timmar i hans trygga händer tillsammans med ett gäng kollegor blir det dessutom en trevlig och social aktivitet. 

Oavsett om man är nybörjare, har hållit i gång under vintern eller nu startar upp sitt spelande för säsongen är det viktigt att stretcha innan man ställer sig på banan. 

– Få padelspelare håller uppvärmning som sin favoritsyssla. Men fem minuter på en av våra motionscyklar eller några varv på löparbanan är en billig skadeförsäkring. Det gäller oss alla, men är lite extra viktigt för en ovan kropp. 

Hur blir man en bra padelspelare? 

– Jag rekommenderar verkligen att ta hjälp av en tränare för att lära sig positionering och hur man hanterar bollar i glaset, det har även rutinerade spelare ofta svårt med. Sen är nyckeln så klart att spela ofta – och ha kul!