2022-01-28

”Frukosten knyter samman hela arbetsdagen”

Fluffiga frallor, saftiga limpor och söta bakverk – på Cecil Coworking kompromissas det inte med dagens viktigaste mål.
– Frukosten knyter samman hela arbetsdagen. Är du glad när du kommer till jobbet så är du glad hela dagen, säger Robert Sigmund, vd på S:t Paul Bageri som ligger bakom frukostbrödet på Cecil. Att inte snåla med tillbehören är nyckeln:
– På frukostbordet ska det finnas en god kompott och den ska vara maffig. Den perfekta frukostfrallan består av gott och saftigt bröd, smak beroende på dag och humör, med mycket pålägg så som smör, ost och rökt skinka. Det ska räcka med en ordentlig macka i stället för tre små. Det är vardagslyx för mig. 

På Gulddraken-nominerade S:t Paul Bageri tillverkas allt från grunden i bageriet, med tillhörande café-del, på Södermalm. Utöver frukosten är S:t Paul Bageri även kända för sina kanelbullar och semlor, som dukas upp på Cecil Coworking.

Fettisdagen närmar sig, vad kan vi förvänta oss av era semlor i år?
– Vår tolkning är en fluffig bulle med struktur och härlig kardemumma. Fyllningen består av både spansk och amerikansk mandel som vi rostar och mixar med ljust och mörkt socker samt en hint av vanilj, för en perfekt mandelmassa. Sedan avslutar vi med lättvispad grädde på toppen. En klassisk semla av hög kvalitet, helt enkelt.