Cecil har fått en ny kock! Pelle Eriksson har arbetat som kock i över 30 år och har tidigare varit verksam på bland annat Gripsholms värdshus och Hotel Reisen. Men han har också erfarenhet av att laga mat till gästmatsalar och har serverat medarbetare på både SEB och Nordea. Att laga klimatsmart mat är en viktig del i arbetet tycker Pelle:
– Jag jobbar mycket med ekologiska produkter och lokala råvaror.
Tanken är att bjuda på en mix av nytänkande och klassiska rätter med grönsaker i fokus. Att ta till vara på traditioner är också viktigt och en gång i månaden serveras wallenbergare – en rätt som kom till på restaurang Cecil på 1930-talet, när Julius Carlsson var verksam som kökschef.
Hur får man till en god wallenbergare?
– Fuska inte med receptet, utan följ det klassiska så blir det bra. Jag har dock dragit ner på grädden i min för att det ska bli en lagom lunchrätt.
Vilken är bästa businesslunchen?
– Fisk funkar alltid. En god röding med rostad blomkål är en perfekt lunch. Lätt men ändå mättande.