2021-06-21

”Vi ville skapa en lyxig och ombonad hotellkänsla”

Danska Gubi ligger bakom inredningen på Cecil Coworking. Många av medlemmarna blir så fästa vid möblerna att de vill ha samma inredning hemma.

Inbjudande danska sammetssoffor, tidlösa speglar och ikoniska golvlampor. Det finns en tanke bakom varje möbel på Cecil.

– Tanken var att skapa en tidlös inredning som ändå sticker ut. Vi var ute efter en lyxig hotellkänsla samtidigt som det ska kännas trivsamt och ombonat – som att man kommer hem till någon. Slutresultatet blev faktiskt bättre än vi tänkt oss, säger Niklas Jernström, Head of Nordics på Gubi.

Nästan all inredning på Cecil Coworking kommer från Gubi, som jobbat i nära samarbete med arkitektbyrån Stylt Trampoli. Det danska designmärket Gubi, som har sitt showroom på Norrlandsgatan 6, äger rättigheterna till några av modern tids största designklassiker. Flera av dem hittar man på Cecil; som italienska GamFratesis Beetle Chair, Giò Pontis spegel med rundade kanter och finske formgivaren Paavo Tynells berömda kinahatt-lampa som designades redan 1935. Många medlemmar blir väldigt fästa vid kontorsmöblerna.

– Jag har sålt väldigt många Gent-stolar till medlemmar. Det är en fantastisk trästol från GamFratesi som står i Cecils kök. De är behagliga att sitta på och finns i både valnöt och flera sorters behandlad ek.

Niklas favorit är kontorsvarianten av Beetle-stolen som försetts med snurrunderrede.
– Dessutom har den en liten svikt i ryggen som gör att den är bekväm att sitta i. Under pandemin är det många som vill ha en lite snyggare arbetsstol även till hemmakontoret. Stolen har det som är kännetecknande för Gubi: komfort, kvalitet och en tidlös design.