2021-08-24

Stockholm Fashion Week är tillbaka

Det blir hållbart mode, spännande paneldiskussioner och klädbyteshandel i Bibliotekstan när Stockholm Fashion Week drar i gång.   

Tisdag, den 31 augusti, går Stockholms modevecka av stapeln – den här gången i både fysisk och digital form.
– Förra året skedde alla visningar digitalt, att nu återigen få möta människor är fantastiskt roligt. Även om vi fortfarande måste anpassa oss efter både rådande restriktioner och vår planets utveckling. I år ligger extra stort fokus på hållbarhet och hur vi alla kan bidra till en mer hållbar framtid, säger Catarina Midby, generalsekreterare för Swedish Fashion Association.

Det tre dagar långa modeeventet inleds med en globalt livesänd konferens där ledarskap inom hållbarhet, teknologi och innovation kommer att diskuteras. Och på Norrlandsgatan 6, ett stenkast från Cecil Coworking, öppnar The Sustainable Fashion Hub för besökare. Hubben, som är ett samarbete med shoppingområdet Bibliotekstan, är tänkt som en mötesplats där svenska modeföretagare och profiler delar med sig av kunskap och inspiration kring hållbart mode, hantverk och trender.

– Här kommer du som besökare bland annat kunna byta kläder och lära dig mer om vad det innebär att prenumerera och hyra kläder, köpa second hand och vintage, avslutar Catarina Midby

Stockholms modevecka pågår mellan 31 augusti och 2 september och går att följa på stockolmfashionweek.se.