2021-12-16

"På Cecil har jag kommit hem”

Cecil-medlemmen Annica Thorberg var en av de första att flytta in i de stilrena lokalerna på Norrlandsgatan 10.
– Jag gick förbi i november och såg skylten som hängde i fönstret. Det var så fina möbler och kändes mysigt, så jag gick in och då stod Cecilia där. Hon berättade mer om konceptet och jag var helt såld. Och då hade jag bara sett skisser.

Annica Thorberg är en sann entreprenör. Tillsammans med sin familj driver hon sju bolag, men hennes främsta fokus ligger på bolaget Marketinghouse, en så kallad inbound marketingbyrå och Hubspot-partner, som fungerar som en inhyrd digital marknadsföringsresurs. Cecil Coworking beskriver hon som ”ett större vardagsrum”.
– Det är väldigt avkopplande och snyggt här. Jag behöver sitta i miljöer som ger mig energi och lugn eftersom mitt jobb är så kreativt.

Att få dela kontor med andra bolag är också en fördel.
– Det är roligt att sitta med andra människor och lära känna nya företag.  Jag har suttit på kontorshotell i åtta år, men nu har jag verkligen kommit hem. ’Hem’, så känns det verkligen när man kommer in i lokalerna och möter Cecilia, Patrik, Mahlin, Hanna och alla andra som jobbar här.

Läget passar Annica bra av flera anledningar. Hon har promenadavstånd hem och till många kunder, men även nära till flera bra lunchställen.
– Jag gillar Vau de Ville, Misshumasshu i Birger Jarlspassagen, ramen från Icha icha i Mood-gallerian och Boqueria är jättebra.

Annica är även en mästare på att slå in paket och sedan 2004 Skandinaviens enda ”gift wrap artist” genom bolaget Surprisehouse.

Nu när alla klappar ska slås in – vilka är dina bästa tips för att få till ett extra tjusigt paket?
– Att välja lite finare papper ger alltid ett tjusigt intryck eller ett snyggt, lite påkostat band om man inte hittar ett bra papper. Ett tips är också att lägga presenten i en skokartong, som man klär in i paketpapper med ett fint snöre. Att använda dubbelhäftande tejp är också ett stort tips – det är det som skiljer ett proffs från en amatör.