2021-03-23

Nytt konstinitiativ lyser upp Bibliotekstan

I en butikslokal på Norrmalmstorg hittar man spännande samtidskonst fram till mitten av april. Bakom utställningen ligger kreativa byrån Acne och galleristen Niklas Belenius.

Med en blandning av teckning, performance-, och ljuskonst lyser konstutställningen Work In Progress upp kvarteren i Bibliotekstan. Under en månad ställer de hyllade konstnärerna Fatima Moallim, Leif Elggren och Timothy Wilson ut tre verk på Norrmalmstorg 1 – bara ett stenkast från Cecil Coworking.

Work In Progress visas dygnet runt och undersöker vår tids regelbundenhet i kontorsmiljö och relationen mellan det artificiella och organiska. Dagtid finns Fatima Moallim och Leif Elggren på plats för att skapa konstverk med teckning och rörelser. På kvällarna tänds Timothy Wilsons ljusbaserade verk på temat artificiell intelligens. Konsten visas i en tom butikslokal och beskådas på ett smittsäkert sätt genom skyltfönsterna.

Utställningen är en del av nya konstplattformen Restart, som den kreativa byrån Acne står bakom. Under våren är totalt åtta utställningar inplanerade runt om i Europa, med syfte att erbjuda pandemisäkra konstupplevelser i stadskärnorna. Norrmalmstorg 1 blir startskottet och presenteras i samarbete med shoppingområdet Bibliotekstan och konstgalleriet Belenius.
– Med det här initiativet testar vi ett nytt sätt att kurera och visa konst i Stockholm. Det spelar inte så stor roll om konst visas på ett galleri eller i en butikslokal, det viktigaste är att få möjligheten att se den och inspireras, säger galleristen Niklas Belenius som producerat utställningen.

Utställningen Work In Progress/Kontor äger rum på Norrmalmstorg 1 och pågår mellan 18 mars ­– 18 april.