2021-12-16

”Man ska inte behöva kompromissa med second hand”

Med drivkraften att förenkla vintage-marknaden grundades ReRobe för över två år sedan.
– Jag har länge haft som intresse att gräva efter fynd i second hand-butiker. Men jag insåg snabbt att det tar tid att både hitta kläder och göra sig av med dem. Tid jag inte hade när jag blev äldre och började jobba mer, berättar Vendela Ragnarsson, vd på ReRobe.

Med sina egna upplevelser som utgångspunkt grundade hon ReRobe, som med sitt exklusiva koncept erbjuder ”pre-loved mode” både online och i butik. Här premieras skandinaviska klädmärken, som Bibliotekstan-vännerna Acne Studios, Totême och Rodebjer. Men även internationella designers.
– Många förknippar second hand med någonting man behöver kompromissa med, någonting smutsigt. Men så är det inte. Vi kurerar och går igenom varje plagg noggrant, allt ifrån skick och material till deras historia. Det som gör mig gladast är när kunder kommer in och ber om fler storlekar, när de inte ens förstått att det är begagnade plagg. Då kan vi verkligen börja förändra hur vi ser på vintage.

Som Cecil-medlem är det nu extra enkelt att ta del av ReRobes skatter, eftersom pop up-butiken ReRobe Treasures håller i hus i samma byggnad, på Norrlandsgatan 10. Här kan du både lämna in plagg och fynda nya. Just nu är stickat, festklänningar, smycken och partyväskor inför jul och nyår extra populärt, berättar Vendela Ragnarsson.
– När du lämnar in plagg hos oss laddar du upp bilder på dina kläder i vår app, därefter lämnar du in plaggen vi godkänt, antingen i butik eller med post, sedan tar vi hand om resten. Det innebär att du enkelt kan lämna in kläder hos oss på lunchen utan att behöva släpa med plagg till kontoret i onödan.

ReRobe Treasures finns på plats i Bibliotekstan under hela december månad.