2021-06-21

Italiensk sommar på Eataly

Den italienska sommaren finns alldeles runt hörnet – på Eataly kan man njuta av aperitivos, gelato och drinknyheten spritz rosa.

I år behöver vi inte resa långt för att uppleva den italienska sommaren. Nu har Eataly Sommardagar slagit upp portarna – en italiensk sommarterrass fylld med gröna växter och nya delikatesser på menyn.

­– Tanken är att genom lokala råvaror och säsongsbetonade smaker ge gästerna en genuin känsla av Italien – utan att behöva lämna Sverige, berättar Giovanni Raffaghello, store manager på Eataly.

På menyn finns allt från klassiska aperitivos till svalkande gelato, men det bjuds även på nyheter som calzone estivo, en calzone-pizza med buffelmozzarella, prosciutto crudo, ruccola och söta datterinitomater. Giovanni Raffaghello tipsar även om sin egen favorit fritto misto med friterade skaldjur, fisk och grönsaker. 
– Det är en klassisk italiensk sommarrätt som passar perfekt till drinknyheten spritz rosa, gjord på Aperol, hallon, rosévin och grapefruktsoda.

Under sommaren bjuder Eataly även in till vineventen Wine o'clock. Varje torsdag klockan 18 kan man prova viner från Italiens olika regioner och smaka på lokala specialiteter. Och behöver man en kort paus från jobbet kan man njuta av Eatalys traditionellt tillverkade gelato med friska sommarsmaker på den blomstrande uteserveringen.