2021-01-15

Hemligheten bakom Misshumasshus ramen

Graderna kryper under nollstrecket och prognosen pekar på att vintern är här för att stanna ett tag. En varm soppa med starka smaker värmer även den mest frusne.

– När det är kallt ute är en rykande varm ramen otroligt gott. Vår pork cheek spicy miso ramen är kanske den perfekta kombinationen av soppa och gryta, säger kocken Albin Wessman, som grundat Misshumasshu tillsammans med Adam Dahlberg. Den stimmiga krogen ligger i Birger Jarlspassagen, endast en kort promenad från Cecil Coworking. Menyn har asiatiska undertoner och duons ramen lovordas av foodies. Men vad är det som gör rätten så speciell?
– Hemligheten bakom en riktigt god ramen är buljongen. Vår variant görs på både kyckling och fläsk och har en koktid på minst 18 timmar för att få fram de rätta smakerna. Och får jag säga det själv är våra nudlar helt underbara. Vi köper dem av en kinesisk familj i Stockholm som gör nudlarna för hand och levererar dem färska till oss.

Ramen-soppan toppas med böngroddar och koriander. Samt Misshumasshus egen kimchi.
– Vår kimchi fermenterar i veckor, och vi har alltid en ny batch på gång. Det är en jättebra bas som är lätt att göra nya smaksättningar med.

Under rådande omständigheter får man sitta fyra personer vid samma bord på restaurangen och Misshumasshu erbjuder även take away samt hemleverans med både Foodora och Wolt.