2021-08-24

Fyra fantastiska business-luncher

Efter över ett år av videomöten börjar vi äntligen få träffa kunder och kollegor på lunch igen. Här är fyra utmärkta lunchkrogar – som alla ligger ett stenkast från Cecil.

Instagramvänlig krog

Pas d’Art, Biblioteksgatan 6
Pampiga väggmålningar, mönstrade soffor och tjusiga ljuskronor. Ja, du har nog scrollat förbi bilder från restaurangen i ditt flöde. Pas d’Art är nog en av Stockholms mest Instagram-vänliga krogar. Ett medvetet krogval som passar utmärkt för den där kunden du vill imponera på lite extra. Och vad äter ni? Burrata med saltbakade betor, pocherad torskrygg med pancetta och blåmusslor eller kanske en steak tartare med lagerbladsmajonnäs och tryffelpecorino. 

Restaurang med anor

Prinsen, Mäster Samuelsgatan 4
Är det viktiga beslut som ska fattas över lunchen? I så fall är Prinsen ett perfekt val. Restaurangen har funnits på Mäster Samuelsgatan 4 sedan 1897 och här kan du och din affärspartner sitta lite avskilt utan att störas av hög musik. Inredningen – med rustik träpanel och utsmyckade ljuskronor – är lika trygg och traditionell som menyn. Välj på husmansklassiker som wallenbergare, biff á la Rydberg och de hemtrillade köttbullarna som blivit krogens signum. Det signerade avtalet firar ni över en crème brûlée.

Trendig hotspot

Misshumasshu, Birger Jarlspassagen
Supermodellen Caroline Winberg och sångerskan Miriam Bryant är stammisar på Misshumasshu. Den stimmiga krogen i Birger Jarlspassagen, driven av krögarduon Adam Dahlberg och Albin Wessman, har en meny med asiatiska undertoner och en drinklista som imponerar. Med andra ord, ett bra val för ett avslappnat möte där kreativa idéer ska värkas fram. Beställ paradrätten tonkatsu – friterat fläsk med kimchi och chilimajonnäs.

Perfekt pasta

La Piazzetta, Biblioteksgatan 5
Möte med en samarbetspartner du inte känner så väl? Ibland är det svårt att känna till motpartens matpreferenser. Men – alla gillar väl pasta? På La Piazzetta, italienska matpalatset Eatalys mysiga bakficka, serveras en traditionell carbonara man sent glömmer. Ute efter något mindre kaloristint? Krogens tonno al pistacchio, tonfisk panerad i grissini och pistagenötter med fänkålssallad, oliver och apelsin gör ingen besviken.