2021-11-26

"Förändring börjar med att sprida medvetenhet"

Kvinnligt ägandeskap stod i fokus när tankesmedjan Ownershifts medgrundare och generalsekreterare Linda Waxin föreläste på Cecil Coworking häromveckan. Ownershift flyttade in på Norrlandsgatan 10 tidigare i höstas, men tankesmedjans resa sträcker sig längre än så.

Allt började när hon, tillsammans med sin vän Charlotte Sundåker, kände en växande frustration över att ljuset i jämställdhetsdebatten sällan sken på frågan där det verkliga inflytandet faktiskt sitter – ägandeskapet.

– Vi hade i unga år uppnått allt det vi blivit upplärda att göra som pragmatiska affärskvinnor och feminister. Vi hade haft vd-tjänster, suttit i styrelser och tog plats i alla sammanhang vi kom åt. Men konstaterade att kvinnors inflytande inte skulle komma vidare rejält om vi inte involverade det faktiska ägandet i förändringen för kvinnors autonomi och samhällsinflytande, förklarar Linda Waxin.

Det Linda Waxin och Charlotte Sundåker upplevde då har de nu kunnat belägga med hårda fakta. Till exempel har skillnaden mellan kvinnors och mäns livsinkomster stått stilla sedan 1995 trots att löneskillnaderna rört på sig, då kapitalinkomsterna står för en allt större del av människors livsinkomster.

– Vi vet nu att ungefär 26 procent av alla svenska bolag ägs av kvinnor och att bara 1 procent av riskkapitalet går till kvinnoägda bolag. Av marken vi går på i Sverige äger män 11 miljoner fotbollsplaner mer än vi kvinnor gör. Vårt forskarteam har sammanfattat stora mängder data och genom den har vi kunnat konstatera att män äger ungefär dubbelt så mycket av Sverige som kvinnor gör, säger Linda Waxin och fortsätter:

– Genom att kartlägga forskningsuppgifterna har vi också kunnat avfärda de som vill hävda att grunden till detta är ansvar som enbart ligger på kvinnorna – problemet handlar om en historisk backlogg, om våra normer och system. 

Ownershifts mål är i stället att ge kvinnor och män samma förutsättningar till ägande, mer konkret att se en mätbar ökning av kvinnors ägande under grundarna Linda Waxin och Charlotte Sundåkers livstid.

– Det vi vill uppnå är att kvinnor ska ges möjlighet att ha lika stor makt över sina livsbeslut som män och att kvinnor ska ges samma förutsättningar att forma våra samhällen. Vi driver på förändringen genom att samla och sprida forskning och fakta som ska rikta fokus på just ägandefrågan. Vi är övertygande om att förändring börjar med fakta och medvetenhet kring sakers tillstånd.

Vad skulle ni säga är ert viktigaste budskap?
– Att utöver demokratin är äganderätten och ägandet en av våra största grundbultar när det gäller inflytande i vårt samhälle. Det går inte att ha ett relevant jämställdhetsarbete utan att involvera det faktum att män äger dubbelt så mycket som kvinnor i ett av världens mest jämställda länder. Så vårt viktigaste budskap är – prata om ägande! I bolaget du driver eller jobbar för, i er familj, med dina väninnor, med era döttrar.

Hur kommer det sig att ni valde att driva Ownershift från Cecil Coworking?
– Därför att det är Sveriges snyggaste, mest moderna kontor! Och vi är Sveriges snyggaste, mest moderna tankesmedja, så det är helt enkelt en ’match made in heaven’.

Hur hörde ni talas om Cecil Coworking?
– Vi samarbetade med Hufvudstaden inför släppet av vår tredje rapport och fick snabbt klart för oss att Cecil var ’the new place to be’. Och det hade de ju rätt i!

Vad är det bästa med att ha kontor på Cecil Coworking?
– Medarbetarna som jobbar här helt klart! De håller världsklass och levererar alltid snabb service med stor omtanke och värme. Det gör hela skillnaden för oss som är hyresgäster.