2021-09-30

”En lättrimmad torsk är perfekt när viktiga beslut ska fattas”

Mat från hela världen med stort fokus på lokala råvaror. Nya kocken Joachim Wallström ser fram emot att servera Cecils medlemmar vällagade luncher.

För ett par veckor sedan tog Joachim Wallström plats i köket på Norrlandsgatan. Cecil Coworkings nya kock kommer senast från rollen som kökschef på Villa Källhagen – nu ser han fram emot att få sätta ett helt nytt koncept. Målet är att ta fram ett så bra kök som möjligt med mat från hela världen.
– Jag blandar jättemycket i min matlagning, det kan vara allt från klassiskt franskt till asiatiska rätter. Det viktigaste är att smakerna lirar, säger Joachim Wallström.

Under veckorna serveras dagens rätt och veckans vegetariska. All mat är tillagad på närproducerade och ekologiska råvaror, som är bra för både miljö och människor.
– I dag serverades torsk med örtsmetana, stekt savojkål, brysselkål och solroskärnor med kokt potatis. Som vegetariskt alternativ bjöds det på curry på potatis, aubergine samt röda och gröna linser.Cecils vällagade rätter är tillgängliga för alla medlemmar – oavsett om man är ute efter en snabb lunch på väg till nästa möte, vill bjuda in en gäst eller luncha med sina kontorsgrannar. Här ska man kunna äta varje dag utan att tröttna på maten.

I Cecils lokaler fattas många stora beslut – vad serverar du till en viktig affärslunch?

­– Jag tycker att det är viktigt att man inte serverar något som är för tungt, utan väljer hellre en fräsch, lättare rätt. En lättrimmad torsk med mycket grönsaker är perfekt.