2021-01-13

En god start på dagen

Brännvinsost, ingefärashots och chiapudding med bärkompott. För Cecils medlemmar väntar varje morgon en noga utvald frukostbuffé.– Vi satsar på en balanserad frukost. I grunden ska det vara nyttigt, men nyttigt för oss kan vara att ta en ingefärashot ena dagen och ett sött bakverk nästa dag. Det ska finnas något för alla våra gäster, berättar Mahlin Gruséus, lounge manager på Cecil Coworking och ansvarig för frukostutbudet.

Buffén serveras mellan 07.45 och 08.45. Utbudet varierar efter årstid, men det kommer alltid finnas nybakat bröd med tillbehör som smör, ost, rökt skinka och grönsaker. Även ägg och kaviar samt två juicer som alterneras: en klassisk apelsinjuice och en nyttig grön. Men ingen dag är den andra lik på frukostbordet, utöver standardutbudet kan det serveras yoghurt med egenkomponerad granola en dag som byts ut mot nygräddade våfflor dagen därpå. Ibland dyker det upp härliga bakverk att avrunda frukosten med.

All mat är noga utvald från de bästa leverantörerna i närområdet. Och vissa tillbehör tillagas på plats – som bärkompotten och marmeladen. Det finns flera platser att njuta av dagens första mål på. Antingen kan man sitta i Bistron där frukosten serveras, eller så kan man slå sig ner i den härliga ljusgården. På båda ställena finns det enskilda bord för den som i avskildhet vill ladda upp inför dagens uppgifter eller kanske läsa en tidning. Det finns också community tables, för den som vill inleda dagen med ett frukostmöte. Oavsett vad man föredrar ger Cecils frukost alla medlemmar en god start på dagen.