2021-03-22

Ta cykeln till jobbet

Lånecyklar, cykeltvätt, omklädningsrum och ett låsbart cykelrum. På Cecil Coworking finns allt för den som väljer att cykelpendla till kontoret.

Allt fler väljer att cykelpendla till jobbet och i pandemitider är det förstås bra att undvika lokaltrafiken. I källaren på Cecil Coworking finns ett cykelrum där medlemmar kan låsa in sina cyklar.

– Ingången till garaget sker via Mäster Samuelsgatan. Garaget är övervakat och här finns plats för 60 cyklar. Men har man en exklusivare modell kan man låsa in det i cykelrummet som det krävs en speciell bricka för att komma in i, säger Stefan Sivars, projektledare på Hufvudstaden.

I källaren hittar man även pump och en tvätt där man kan göra rent cykeln med varmvatten. Dessutom erbjuder Cecil Coworking lånecyklar för den som vill cykla mellan möten. I anslutning till cykelrummet finns omklädningsrum för både damer och herrar med duschar, toaletter och låsningsbara skåp. Perfekt för den som cykelpendlar långt.

– Det är bekvämt att omklädningsrummen ligger just där. Då är man ombytt när man kommer upp till Cecil, och slipper gå på kontoret i cykeltights, säger Stefan Sivars.