2020-12-06

Coworking i coronatider – jobba tryggt och säkert

– Det är väldigt viktigt för oss att våra medlemmar känner sig trygga. Vi följer givetvis myndigheternas rekommendationer och riktlinjer – och försöker även jobba förebyggande, säger Frida Wijkström, chef på Cecil Coworking.

Med 3 200 kvadratmeter golvyta är det lätt att undvika trängsel och avstånden mellan skrivborden har ökats för att skapa en tryggare miljö. Cecil Coworking har inte mindre än 24 nybyggda toaletter, vilket minimerar risk för köbildning. Dessutom har man även utökat städningen, inte minst läggs extra fokus på så kallade riskytor – som hissknappar, dörrhandtag och kaffemaskiner. Att handsprit finns utplacerat överallt i lokalerna är en självklarhet, liksom de uppsatta anslagen med rekommendationer om hur man tillsammans skapar en säker arbetsplats.

– En av våra styrkor är att vi har så många egna kontorsrum. Och vi har även begränsat antalet platser i mötesrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd till varandra. Nu när pandemin fortsätter att påverka vardagslivet ligger vårt fokus på att hjälpa medlemmar att kunna bedriva sina verksamheter så smidigt och säkert som möjligt, säger Frida Wijkström.

I oroliga tider ser många företag över sina kostnader, och kan ha svårt att veta exakt hur kontorsbehovet ser ut framöver.

– Många företag söker flexibilitet, de vill kunna skala upp eller ned verksamheten efter behov. Vi kan dels förändra kontorsytan utifrån våra medlemmars önskemål. Dessutom erbjuder vi även korta och flexibla avtal där man inte behöver binda upp sig på en stor yta många år i förväg, säger Frida Wijkström.