Pelles juliga äppelmust  

Tröttnat på glögg? Här delar Cecils kock Pelle receptet på en julinspirerad äppelmust. 

Tröttnat på glögg? Här delar Cecils kock Pelle receptet på en julinspirerad äppelmust. 

Ingredienser 

5 dl råmust från svenska äpplen 

1 bit ingefära 

2 kryddnejlikor 

1 kanelstång 

1 pomeransskal 

1 krm kardemummakärnor 

1 citronskiva 

Så här gör du

  1. Låt musten koka upp med kryddor under 30 minuter, låter stå i kylen i ett dygn.
  2. Koka upp och servera i kopp med valfritt garnityr, jag brukar ha apelsinskal tunt skuret.

Tips! Om man vill ha extra sting i äppelmusten kan man addera lite cognac, 5 cl fungerar fint. 

Cecil_Äppelmust.jpg

Se också

Kontakta oss

Kontakta oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi finns på info@cecilcoworking.se samt 08–762 94 00 för att svara på dina frågor eller funderingar. Du kan också fylla i formuläret nedan så hör vi av oss så snart som möjligt.

Cecilia Sterner, Förvaltningschef Cecil Coworking
Mahlin Gruseus, Operations Manager Stockholm