Julens bästa sill

Lagom till att julbordet ska dukas upp har kocken Joachim Wallström tagit fram Cecil-sillen Cesill.

Vad vore ett julbord på Cecil Coworking utan en Cesill? Till årets julbord har kocken Joachim Wallström tagit fram en egen sill, med smaker av örter, vitlök, kummin och Västerbottensost.
– Jag har valt ut de ingredienser som jag tycker är godast, berättar Joachim Wallström.

Vad krävs för att få till en riktigt god sill?
– Vill man ha riktigt bra sill finns inga genvägar, då måste man göra allt från grunden. Köp saltsill, skölj och låt stå i vatten i minst 12 timmar, smaka därefter av hur mycket sälta som finns kvar. När du är nöjd med saltsmaken skär du bitar efter önskad storlek. Gör en 1-2-3-lag med 1 del ättika (12 %), 2 delar socker och 3 delar vatten. Koka till sockret löst sig och koka även med lagerblad och kryddpeppar och kyl ner till minst 6 grader. Sedan tar du den skurna sillen och lägger ned i lagen, låt stå minst 24 timmar. Nu kan du välja om du vill servera en ’klar’ sill och krydda upp lagen efter önskemål eller lyfta sillen ur lagen och blanda ner den i något krämigt, som majonnäs, crème fraiche eller yoghurt.

Sugen på att tillaga din egen Cesill? Spana in receptet nedan.

Cesill
Inlagd sill
Gräddfil
Majonnäs
Salt och peppar
Kummin 
Västerbottensost

Blanda 1/3 gräddfil med 2/3 majonnäs. Värm kummin i stekpanna och mixa i kryddkvarn. Låt sillen rinna av och blanda ner i majonnäsröran. Blanda i riven Västerbottensost och kummin. Låt stå i kylen i 24 timmar innan den avnjuts.

IMG_2495.jpg

Se också

Kontakta oss

Kontakta oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi finns på info@cecilcoworking.se samt 08–762 94 00 för att svara på dina frågor eller funderingar. Du kan också fylla i formuläret nedan så hör vi av oss så snart som möjligt.

Cecilia Sterner, Förvaltningschef Cecil Coworking
Mahlin Gruseus, Operations Manager Stockholm