2021-04-27

Löparskola på Cecil Coworking

Vår i luften och löparrundor i solen lockar. Är man sugen på att komma igång med träningen finns nu möjlighet att haka på Cecil Coworkings springklasser, som leds av löparcoachen Beatrice Lundell.

– Till en början kör vi två gånger i månaden och träffas på kontoret halv åtta. Det är väldigt vackert att springa på morgonen, med mindre trafik och ljud i stan då. Dessutom blir det en riktigt nice start på dagen, säger Beatrice Lundell, som nu i april tog med medlemmarna på en första tur.


Löparklasserna blir inte bara tillfällen att träna upp konditionen – de är också bra om man vill lära känna sina kontorsgrannar.
– På ett ställe som Cecil, där det sitter människor från olika branscher, kan fysisk aktivitet vara ett bra verktyg. Joggingrundan kan leda till att man tar en kaffe ihop med en ny bekantskap. Och vem vet, kanske blir ni kollegor en dag?

Har ni satt upp något mål med vårens klasser?
– Vi har sagt att vi ska springa milen och då handlar det om att klara distansen, inte om tid. Nu har vi sex tillfällen på oss. Utöver själva löpningen blir det en del teknik, intervallträning samt rörlighets- och återhämtningsövningar.

Måste man ha löparvana för att delta?
– Nej, erfarenhet spelar ingen roll. Om många signar upp kanske jag tar med en kollega, så kan vi dela upp gruppen.

Hur kan en runda se ut? 
– Sist hade vi pangväder och sprang till Slussen, genom Gamla stan, förbi slottstrappan där vi körde intervaller och sedan vidare mot Brunkebergstorg och tillbaka till Cecil. Men även om det är dåligt väder kommer vi förstås ge oss ut!

I källaren på Cecil Coworking finns omklädningsrum för både damer och herrar med duschar, toaletter samt låsbara skåp. Och efter löparrundan väntar en lyxig frukostbuffé.

Vill du hänga på nästa löparklass? Kontakta lounge manager Mahlin Gruseus.